Po sledeh vodomca


Dobrodošli v objem gozda in naročje travnikov!

 

Naravoslovna učna pot se začenja v gozdu in vodi skozi življenjske prostore tukajšnjih živali in rastlin.

Ob učni poti sta postavljeni dve opazovalnici za ptice. Iz prve, ki stoji na bregu, je razgled na oba ribnika, bližnje travnike in gozd. Druga opazovalnica je postavljena nad gladino ribnika. Od tam lahko z malo potrpežljivosti od blizu fotografirate marsikatero ptico, ki živi ob vodi.

Rob ribnika zaključuje mejica s plodovitimi grmovnicami, ki nudijo pticam zavetje in hrano.

Table ob učni poti prikazujejo večino tukajšnjih rastlin, dreves, vodnih živali in ptic, ki obiskujejo ta prostor, tukaj gnezdijo in se prehranjujejo. Ribnika jim namreč predstavljata neizčrpen vir hrane.

Na gričku je postavljen čebelnjak, kjer domujejo pridne čebelje družine. Zeliščni vrt ter velik nasad sončnic, lanu, ajde, facelije in konoplje sta namenjena čebelji paši.

Na poti spoznamo več kot 200 različnih dreves in drugih rastlin.

Zaradi spoštovanja narave in njenih prebivalcev, prosimo obiskovalce, da se na učno pot podajo mirno. Le tako bo obisk dosegel svoj namen, saj le v tišini lahko prisluhnemo zvokom narave in ptičjemu petju, ter užijemo njune lepote.

 


 

Vsa morebitna vprašanja nam lahko posredujete na e-poštni naslov: drustvo.cer@gmail.com

Ogledi za skupine od 5 do 20 oseb so možni po predhodnem dogovoru, ob sobotah in nedeljah, med 15 in 17 uro. Dogovorite se lahko tudi za ogled med tednom.

Cena: otroci do 15 leta 1€, odrasli 3€

Kontakt: Marjan Koščak, tel.: 041 397 041